Arhiva coolinaria
Home»
Ce gatesti azi»
Dulciuri
Subcategorii:
Prajituri |
Torturi si tarte |
Budinci |
Creme si inghetate |
Deserturi diverse |
Placinte si strudele
Un desert rafinat si foarte aspectuos, prajitura cu ness incanta prin finetea gustului.
In timpul concediului trecut petrecut in Grecia am fost fascinati de o prajitura specifica elenilor numita Bougatsa pe care am savurat-o in reptate randuri. Pentru ca ni s-a facut un dor nebun de Grec
Imi plac tare mult biscutii cu ovaz din comert, dar mi se par mult prea scumpi pentru cantitatea infima oferita. Asadar m-am decis sa mi-i pregatesc singura in bucatarie.
Va prezint o reteta inedita de biscuiti cu malai si portocale. Pe langa faptul ca se fac deosebit de repede si sunt economici, sunt deliciosi si merg de minune alaturi de un pahar de lapte la micul de
Am ales sa pregatesc acest tort cu zmeura si cacao pentru ziua mea care se apropie. Simplu, nu necesita munca exagerat de multa, dar cu toate astea are un gust aparte, exact cum ii sta bine unui tort
Pentru iubitorii de ciocolata aceste briose sunt minunate. Asa ca daca aveti chef de ceva dulce, bun si facut in bucataria voastra e musai sa incercati aceste briose cu ciocolata.
Smochinul este cunoscut si pretuit din antichitate, egiptenii apreciindu-l in mod deosebit ca pe un fruct benefic sanatatii. Fructele uscate sunt folosite in mod deosebit in perioadele reci ale anului
1 Se combina faina cu putina sare si piper intr-un bol de gatit. Rosiile se feliaza si se tavalesc bine prin faina; 2 Se ia o tigaie in care se incinge uleiul si se prajesc aici succesiv feliile de pa
Morcovii se folosesc din cele mai vechi timpuri la prepararea deserturilor pentru ca au continutul cel mai crescut de zahar dintre legume, iar zaharul era scump in secolele trecute. In tara noastra to
Frecam untul spuma. Incorporam galbenusurile unul cate unul. Adaugam zaharul, zaharul vanilat si albusurile batute spuma separat. Presaram faina cu praful de copt. Amestecam totul cu lingura, nu cu mi
O alta modalitate de a intrebuinta ouale fierte ar fi sa le folosesti pregatind un sufleu cu oua.
Prajiturelele de ciocolata sunt fabuloase ca si gust si foarte usor de facut.
Din seria retetelor de sezon, iti recomand o tarta satioasa cu spanac si branza. E o reteta ce ia mult timp, insa rezultatul final merita.
Va prezint varianta romaneasca a celebrilor cinnamon buns ale americanilor. Aroma melcilor cu scortisoara ce va umple casa cu siguranta o sa va aduca vecinii pofticiosi la usa.
M-am inspirat la acest desert de budinca de paine dupa o reteta a genialului Jamie Oliver. Eram putin sceptica la inceput de combinatia asta, dar trebuie sa ma credeti pe cuvant, este absolut delicioa
Astepti musafiri dar te-ai cam saturat de atata carne? Ce le mai gatesti oaspetilor? Iata o reteta de aperitiv: un chec de legume cu branza pe care il poti prepara atat de-a lungul anului cat si in pr
Bananele la cuptor sunt un desert delicios, cu putine calorii. Numic mai simplu de preparat decat acest desert de banane la cuptor.
Aceasta prajitura cu branza este sanatoasa, se face usor si rapid si este excelenta pentru micul dejun al copiilor.
Una din cele mai bune placinte, ideala cu un pahar de vin sau bere alaturi, este placinta dobrogeana cu branza sarata.
In doi timpi si trei miscari si din doar cateva ingrediente poti prepara aceste bomboane cu fructe.
Pentru ca dupa dezmatul culinar de Paste mi-au ramas foarte multe resturi prin frigider ... m-a trasnit ideea unei placinte asortata, improvizata pe loc.
Preparata din ingrediente care se afla in orice casa, sarlota – cu fructe, cafea sau cacao, cu sau fara piscoturi – este desertul perfect. De aceasta data iti voi propune o reteta mai inedita de s
1 Incalziti cuptorul la 175 grade; 2 Pregatiti o tava de copt patrata si acoperiti-o cu hartie de copt unsa cu ulei vegetal 3 Combinati bine faina, praful de copt si coaja rasa de lamaie si lasati ame
Calciul existent in tofu este un tonic al oaselor, mentine tensiunea arteriala in limita normala si previne aparitia unor forme de cancer. Tofu este un aliment indicat bolnavilor de diabet, asa ca dac
1 Se decojesc bananele si se feliaza in 4 mai intai de-a lungul si apoi curmezis; 2 Se topeste untul la foc mic si se aseaza aici bananele lasandu-se putin la rumenit pe ambele parti, dar fara a se pe
1 Se face mai intai de toate aluatul prin plasarea fainii si a zaharului intr-un recipient mai larg. Dupa ce se amesteca cele doua ingrediente pe uscat, se adauga putin cate putin apa fierbinte si se
In fiecare dimineata la micul dejun, alaturi de capucino trebuie sa am o prajiturica Magura. Stiu cat de “sanatoase” sunt cele din comert, dar pana la urma am gasit un inlocuitor pentru ele, facut
Dizolvam drojdia si o lingurita cu zahar in apa calduta. Separat cernem faina. Facem in mijloc o gropita in care punem mierea, bicarbonatul stins cu otet, un praf de sare, uleiul si drojdia dizolvata.
1. Incalziti bine cuptorul la 180 de grade 2. Puneti jumatate de cana de zahar intr-un bol larg pentru amestecat si adaugati si untul, apoi dati-le la mixer pana ce se omogenizeaza. Adaugati aici si c
1 Se spala bine capsunile, se scurg, se feliaza si se pun intr-un bol, unde se presara uniform cu tot zaharul pudra. Se da apoi la rece pentru 2 ore. 2 Se scoate bolul de la rece si se portioneaza cap
Anual, pe 27 februarie, adica astazi, este marcata Ziua Republicii Dominicane. Cel mai adesea, am auzit de aceasta tara cu prilejul difuzarii stirilor despre vacantele de lux ale v...
»
citeste
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor a...
»
citeste
Majoritatea produselor de infrumusetare contin nu doar parabeni, ci si multe alte substante daunatoare. Ca sa ai grija de tine, atat in ceea ce priveste sanatatea, cat si aspectul,...
»
citeste
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deose...
»
citeste
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau...
»
citeste
Ai auzit vreodata de dieta olandeza? Ti-a fost recomandata, dar nu ai incercat-o pana acum? Ei bine, este momentul sa faci cunostinta cu ea. In primul rand, dureaza doar o saptaman...
»
citeste
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa...
»
citeste
Putina zeama de lamaie va reda culoarea naturala piersicilor si caiselor.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasaSFATUL COOL AL ZILEI
slabire rapida mentinerea greutatii...
slabire rapida mentinerea greutatii...
cartea ''slabire rapida mentinere...
ulei
Masuram ingredientele retete
Masuram gram condimente
Masuram
melatonina'A=0
seminte prajite floarea soarelui
seminte floarea soarelui contraindicatii
Bauturi alcoolice preparate casa
fortificate=' and x=x
fortificate='
Ustensile bucatarie legume
spray ulei vegetal
vegetal
frisca albus
preparata
iod'A%3D0
specii pesti oceanici' and...
Sfaturi culinare utile "
preparate culinare dominicane bucataria dominicana bucataria dominicana retete tipuri de ceapa sfaturi pentru gatit cu ceapa ulei de cocos pentru par ulei de cocos pentru ten ulei de cocos intrebuintari beneficii ulei de cocos supe usoare reteta de supa minestrone supa minestrone cu bacon mar cu caramele mar caramelizat aperitive cu rosii rosii in aluat pate din ficatei de pui sfaturi pentru pate cum se face pateul despre dieta olandeza dieta olandeza reteta de ganache prajitura cu ganache retete de omleta omleta cu ciuperci cum se face drobul drob de vita omleta pentru micul dejun omleta cu masline drob din carne tocata