193135987363285

Arhiva coolinaria

Retete culinare Dulciuri - Granita de caise
Granita nu este altceva decat un fel de inghetata, cu o consistenta grunjoasa, de origine italiana. Astazi iti voi propune o granita de caise.
Retete culinare Dulciuri - Prajitura cu fructe si crema
Aceasta prajitura cu fructe si crema se face destul de usor necesitand doar 50 de minute din timpul tau in care se include si coacerea la cuptor si puteti folosi caise, visine, prune, capsuni, fructe
Retete culinare Dulciuri - Tarta cu fructe de padure
Aceasta tarta cu fructe de padure se face foarte usor si puteti folosi orice combinatie de fucte.
Retete culinare Dulciuri - Prajitura
Este forma de prajitura pe care sa o pregatiti pentru cei dragi care sunt microbisti, eventual in apropierea unui eveniment tip derby fotbalistic.
Retete culinare Dulciuri - Piersici cu zmeura si sos cu vin dulce
Este un desert minunat, in care gustul piersicilor se combina cu gustul parfumat al capsunilor si totul subliniat de stropul de vin dulce pe care-l adaugam. Este o adevarata provocare pentru toate ano
Retete culinare Dulciuri - Crema cu fructe
Iata un desert foarte usor de facut, delicios si racoritor – crema cu fructe.
Retete culinare Dulciuri - Granita de visine
Granita nu este altceva decat un fel de inghetata sau sorbet cum ii mai zic francezii, dar care iti are tara de origine in Italia. Aceasta granita de visine este o alternativa pentru inghetata, racori
Retete culinare Dulciuri - Spuma de caise
Caisele sunt fructele care contin cea mai mare contitate de provitamina A, iar 2 caise asigura necesarul zilnic al unui adult. Pe langa aceasta vitamina, ele mai contin fosfor, calciu, fier si magnezi
Retete culinare Dulciuri - Prajitura cu cacao si crema de migdale
Prima data cand am auzit de aceasta combinatie am cam strambat din nas. Dar dupa ce am gustat o patratica din aceasta minunata prajitura cu cacao si crema de migdale mi-am schimbat parerea.
Retete culinare Dulciuri - Prajiturele vanilate cu crema de capsuni
Cuptorul se incalzeste la 160ºC. Albusurile se separa de galbenusuri. Galbenusurile se pun intr-un bol impreuna cu aproape tot zaharul (se mai pastreaza o lingura pentru albusuri), cu zaharul vanilat
Retete culinare Dulciuri - Spuma de zmeura
Spuma de zmeura este delicioasa, aromata si rafinata si se face cat ai clipi, asa ca nu mai sta pe ganduri si pregateste si tu 4 portii consistente.
Retete culinare Dulciuri - Tarta cu rosii si mazare
Incredibil de simpla de preparat si de gustoasa, aceasta tarta cu rosii si mazare este un deliciu pentru masa de pranz.
Retete culinare Dulciuri - Inghetata cu iaurt si zmeura
Daca vrei sa pregatesti un desert varatic, dulce- acrisor pe placut tuturor din familie, iti recomand aceasta inghetata cu iaurt si zmeura.
Retete culinare Dulciuri - Tort cu afine si mousse de ciocolata
Se bat albusurile spuma cu mixerul (cu un praf de sare), se adauga fructoza si se bat pana se intaresc din nou; se adauga galbenusurile si esenta de rom si se bat in continuare putin pentru omogenizar
Retete culinare Dulciuri - Jeleu de portocala
Pectina si zaharul se amesteca ; turnati putin cate putin din aceast amestec peste sucul de portocale, apoi uleiul esential de portocale, coaja de portocala si siropul de glucoza. Se pune la fiert si
Retete culinare Dulciuri - Sarlota cu ciocolata
Un desert delicious, fin si foarte usor de facut
Retete culinare Dulciuri - Crema de telina cu frunze crocante
1. Curatati telina de coaja, clatiti-o si taiati-o in mici cuburi. Puneti de-o parte frunzele pe care le-ati clatit si le-ati sters bine cu un servet . 2. Puneti cuburile de telina intr-o cratita mare
Retete culinare Dulciuri - Mici bucati de ciocolata neagra date prin fulgi de nuca de cocos
Umplutura: Amestecati nuca de cocos cu zaharul, adaugati untul topit la bain-marie si ciocolata alba. Se amesteca totul foarte bine si adauga romul (sau esenta de rom) Glazura : Topiti ciocolata si cu
Retete culinare Dulciuri - Tarta fina cu capsuni si iaurt
Zaharul pudra si zaharul tos se amesteca foarte bine cu untul moale folosind un mixer. Se adauga ouale unul cate unul si apoi piureul de capsuni. La final se adauga toate ingredientele sub forma de pu
Retete culinare Dulciuri - Spuma de ciocolata alba cu salata din fructul pasiunii (maracuja)
Ciocolata se rupe in bucati mici si se introduce intr-un bol. Puneti smantana lichida sa fiarba incet. Cand incepe sa fiarba adaugati ciocolata alba. Amestecati ca sa devina o compozitie omogena. Se p
Retete culinare Dulciuri - Parfait de vanilie
Fierbeti laptele cu zaharul si cu apa, lasati-le sa se raceasca si adaugati frisca batuta. Puneti compozitia in forme din silicon, neteziti compozitia cu o spatula si introduceti formele in congelator
Retete culinare Dulciuri - Tarta aperitiv cu morcovi, chimen si branza de capra
Morcovii se taie rondele si se fierb la aburi. Incalziti cuptorul la 180°C (termostat 6). Faceti din morcovi un piure. Separat, intr-un castron, amestecati ouale cu branza de vaci proaspata, cu smant
Retete culinare Dulciuri - Prajiturele cu afine si alune de padure
Preincalziti cuptorul la 190°C. Untul amestecat cu putina sare se taie cuburi si se pune intr-un vas la foc domol sa se topeasca. Migdalele, alunele de padure macinate si faina se amesteca. In aceast
Retete culinare Dulciuri - Mini prajituri cu ceai Earl Grey
Topiti untul, raciti-l si amestecati-l cu ouale si laptele (ingrediente umede). Cerneti faina, adaugati zaharul, frunzele de ceai, coaja rasa de portocala (sau taiata fin cu cutitul) si drojdia de ber
Retete culinare Dulciuri - Tort de ciocolata
Incalziti cuptorul. Ungeti o forma cu unt. Intr-un vas amestecati zaharul cu faina. In mijloc faceti un locas in care puneti ouale. Amestecati si apoi bateti pana ce obtineti un amestec omogen. Intr-u
Retete culinare Dulciuri - Stelute pentru ora ceaiului
Ingredientele lichide – ouale si untul topit - se bat cu mixerul intr-un vas de sticla de tip Jena. Se adauga zaharul si se bate in continuare pana ce se obtine o compozitie lucioas-sticloasa si omo
Retete culinare Dulciuri - Turta dulce cu miere
1. Mierea se incalzeste si se amesteca cu zaharul si cu untul amestecand continuu pace ce zaharul se topeste 2. In acest amestec – pe care il lasam putin sa se racoreacsa – se incorporeaza ouale p
Retete culinare Dulciuri - Paine cu crab si masline
Scurgeti bine crabul si maslinele. Curatati de coaja ceapa si usturoiul pe care le introduceti intr-un bol impreuna cu piureul de tomate, ouale, smantana, boiaua de ardei, ghimbirul sarea si piperul.
Retete culinare Dulciuri - Tiramisu afrodisiac
Albusurile se separa de galbenusuri. Galbenusurile se amesteca bine cu zaharul, cu zaharul vanilat, cu ghimbirul pudra, cu nucsoara si cu sucul de lamaie. Marscarpone se bate energic in prealabil si s
Retete culinare Dulciuri - Cornete umplute cu crema de vanilie
Aluatul foietat este o varianta a aluatului frantuzesc. Acest aluat poate fi folosit la rulouri, placinte dulci si sarate, la cornulete, saratele, pateuri, la orice tip de preparat de patiserie care n



 
Sfaturi culinare - Bucataria dominicana – Gastronomia specifica unei tari din America Centrala
Anual, pe 27 februarie, adica astazi, este marcata Ziua Republicii Dominicane. Cel mai adesea, am auzit de aceasta tara cu prilejul difuzarii stirilor despre vacantele de lux ale v... » citeste
Sfaturi culinare - Ce fel de ceapa folosim la gatit?
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor a... » citeste
Sfaturi culinare - Trucuri de frumusete – Puterile nebanuite ale uleiului de cocos
Majoritatea produselor de infrumusetare contin nu doar parabeni, ci si multe alte substante daunatoare. Ca sa ai grija de tine, atat in ceea ce priveste sanatatea, cat si aspectul,... » citeste
Sfaturi culinare - Pate de casa – Sfaturi pentru un preparat cat mai cremos
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deose... » citeste
Sfaturi culinare - Sfaturi pentru gatit in vase din ceramica
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau... » citeste
Sfaturi culinare - Dieta olandeza – Secretele unui regim alimentar care ajuta la slabit
Ai auzit vreodata de dieta olandeza? Ti-a fost recomandata, dar nu ai incercat-o pana acum? Ei bine, este momentul sa faci cunostinta cu ea. In primul rand, dureaza doar o saptaman... » citeste
Sfaturi culinare - Sfaturi pentru un cozonac reusit
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa... » citeste

Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Strugurii proaspeti sunt mai buni daca ii lasati putin la frigider.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Cresonul indian
Cresonul indian, numit si condurul doamnei sau nasturel este o planta originara din America de Sud, ...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Legile lui Murphy despre razboi: Poti sa te plangi cat vrei in legatura cu portiile de mancare, dar tine minte, s-ar putea sa fie ultima ta masa, asa ca mai bine bucuta-te de ea"
Edward A. Murphy
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro