Arhiva coolinaria
Home»
Ce gatesti azi»
Dulciuri
Subcategorii:
Prajituri |
Torturi si tarte |
Budinci |
Creme si inghetate |
Deserturi diverse |
Placinte si strudele
Pentru ca vara putem sa ne punem imaginatia la incercare in bucatarie, va recomand sa incercati aceasta reteta de bunica de visine. Este foarte racoroasa si nu contine foarte multe calorii.
Daca nu ai inspiratie ce desert sa pregatesti pentru o dupa amiaza de weekend in doi, iti sugerez sa prepari acest chec cu cicolata alba si visine.
Zilele trecute nu m-am putut abtine si mi-am cumparat niste forme de mini tarte si am experimentat cu ele o reteta pe care vreau sa ti-o impartasesc si tie: mini tarte cu zmeura. Ca orice prajitura cu
1 Se bat galbenusurile de la cele 6 oua cu zaharul superfin si se adauga treptat cele 200g faina alba precum si albusurile de la oua batute bine si bineinteles untul topit. 2 Din aluatul obtinut se po
1 Se incalzeste cuptorul la aprox. 150 grade Celsius 2 Intr-o tigaie inalta se incalzesc pana la punctul de fierbere laptele, smantana si zaharul 3 Separat se bat intr-un recipient metalic si cele 3 o
1 Incalziti cuptorul la 180 grade 2 Pregatiti o tava patrata de vreo 20 cm si ungeti-o cu unt; pe deasupra presarati cam o lingura de faina acoperind bine toata tava 3 Intr-o oala de dimensiuni mici p
1 Pregatiti o tava de aprox. 30X20 cm ungand-o cu unt topit 2 Pregatiti foile astfel incat sa incapa perfect in tava 3 Asezati cu grija cate o foaie in tava ungand-o cu unt pe deasupra 4 La fiecare st
1 Curmalele se fac piure la mixer si se amesteca apoi cu faina si untul la viteza medie 2 Laptele praf se pregateste la foc pana ce ajunge la clocot si se toarna apoi treptat in compozitia de curmale
In cele ce urmeaza va impartasesc reteta mea prefera de shake de capsuni si banane. La noi se bea aproape zilnic, de cand apar capsunile autohtone pe piata si pana dispar. Este plin de vitamine si inl
Daca va plac foarte mult caisele, dar v-ati plictisit sa le consumati fie crude, fie in clasicele prajituri, va recomand o reteta inedita de caise imbatate.
Numele meu este Simona si sunt o ciocoholica – dependenta de ciocolata. Totusi sunt constienta de “ calitatile” prezente in ciocolata din comert. De aceea m-am gandit sa iti ofer si tie, daca su
Clafouti este o reteta frantuzeasca de tarta cu fructe (original se facea doar cu cirese) si cu un aluat foarte asemanator cu cel de clatite. Eu am adaptat reteta originala cu ce aveam prin frigider s
Iti propun o alternativa sanatoasa pentru produsele tartinabile pe baza de branza din comert: crema de branza de vaci si sardine. Probabil ca vei fi sceptica la inceput in ceea ce priveste combinatia
Daca v-ati plictisit de painea cu unt si cu geam sau dulceata de la micul dejun, puteti incerca si jeleul de capsuni. Partea cea mai frumoasa este ca il puteti prepara in casa, pentru a evita conserva
Iti propun o reteta delicioasa de prajitura cu capsuni si afine cu care nu vei da gres atunci cand o vei prepara. Este una din preferatatele mele, pentru ca mama o facea mereu cand intram in vacanta d
Una din nenumaratele mele slabiciuni culinare e reprezentata de tarta cu fructe. Si pentru ca urma sa am musafiri m-am gandit ca o tarta cu capsuni si branza de vaci este un desert apectuos si foarte
Sorbetul este o inghetata dietetica, pe baza de fructe, zahar si apa. Reteta de sorbet de capsuni pe care v-o propun inlocuieste cu succes inghetata, are un gust minunat si e facut in casa! In loc de
Aceasta inghetata de capsuni este preferata prietenului meu. Se face foarte repede si nu este deloc complicata. Poti inlocui foarte bine capsunele cu orice alte fructe doresti, iar partea cea mai frum
Va prezint un desert extrem de simplu de realizat, insa exotic prin insasi natura lui. De asemenea, datorita ingredientului principal, dovleac, este si un desert foarte sanatos. Se poate lasa putin la
Profiterolul este un desert popular, gogosile de aluat putind fi umplute cu diferite tipuri de creme, insa de cele mai multe ori aceste sunt pe baza de vanilie, ciocolata sau alcool. Un sos gros de ci
Macar o data pe luna cautam sa ne alintam papilele gustative cu ceva dulce, pentru ca acel strop de dulceata face ca fiecare fibra din tine sa vrea mai mult si zambesti fara sa vrei deoarece e o mica
1 Se spala semintele de mac si se oparesc cu apa fierbinte apoi se lasa la uscat peste noapte; 2 Se prepara a doua zi aluatul avand grija sa iasa destul de ferm si se lasa la crescut; 3 Se scurg semin
1 Pregatiti gelatina in apa fierbinte si puneti-o deoparte; 2 Batetit albusul de la oua si puneti-l la frigider pana ce e ferm; 3 Faceti o compozitie cu galbenusurile de oua, zahar si lapte si puneti
1 Se prepara simplu aluatul si se lasa la frigider o jumatate de ora; 2 Se face o crema din unt, zahar, si galbenusurile de ou; 3 Se adauga apoi branza si praful de vanilie amestecandu-se usor; 4 Se p
1 Se dau la mixer ceapa si cartofii pana ce se obtine o pasta omogena; 2 se adauga faina, oul si se condimenteaza cu sare si piper; daca compozitia e prea moale se mai poate adauga faina; 3 se face o
Anual, pe 27 februarie, adica astazi, este marcata Ziua Republicii Dominicane. Cel mai adesea, am auzit de aceasta tara cu prilejul difuzarii stirilor despre vacantele de lux ale v...
»
citeste
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor a...
»
citeste
Majoritatea produselor de infrumusetare contin nu doar parabeni, ci si multe alte substante daunatoare. Ca sa ai grija de tine, atat in ceea ce priveste sanatatea, cat si aspectul,...
»
citeste
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deose...
»
citeste
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau...
»
citeste
Ai auzit vreodata de dieta olandeza? Ti-a fost recomandata, dar nu ai incercat-o pana acum? Ei bine, este momentul sa faci cunostinta cu ea. In primul rand, dureaza doar o saptaman...
»
citeste
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa...
»
citeste
Putina zeama de lamaie va reda culoarea naturala piersicilor si caiselor.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasaSFATUL COOL AL ZILEI
Syzygium anisatum
Syzygium anisatum este un arbore tropical inalt, foarte rar, originar din Australia, care produce fr...
» mai mult
» mai mult
Citeste despre un condiment
slabire rapida mentinerea greutatii...
slabire rapida mentinerea greutatii...
cartea ''slabire rapida mentinere...
ulei
Masuram ingredientele retete
Masuram gram condimente
Masuram
melatonina'A=0
seminte prajite floarea soarelui
seminte floarea soarelui contraindicatii
Bauturi alcoolice preparate casa
fortificate=' and x=x
fortificate='
Ustensile bucatarie legume
spray ulei vegetal
vegetal
frisca albus
preparata
iod'A%3D0
specii pesti oceanici' and...
Sfaturi culinare utile "
preparate culinare dominicane bucataria dominicana bucataria dominicana retete tipuri de ceapa sfaturi pentru gatit cu ceapa ulei de cocos pentru par ulei de cocos pentru ten ulei de cocos intrebuintari beneficii ulei de cocos supe usoare reteta de supa minestrone supa minestrone cu bacon mar cu caramele mar caramelizat aperitive cu rosii rosii in aluat pate din ficatei de pui sfaturi pentru pate cum se face pateul despre dieta olandeza dieta olandeza reteta de ganache prajitura cu ganache retete de omleta omleta cu ciuperci cum se face drobul drob de vita omleta pentru micul dejun omleta cu masline drob din carne tocata