Arhiva coolinaria
Home»
Ce gatesti azi»
Dulciuri
Subcategorii:
Prajituri |
Torturi si tarte |
Budinci |
Creme si inghetate |
Deserturi diverse |
Placinte si strudele
Fierbeti laptele cu zaharul si cu apa, lasati-le sa se raceasca si adaugati frisca batuta. Puneti compozitia in forme din silicon, neteziti compozitia cu o spatula si introduceti formele in congelator
Morcovii se taie rondele si se fierb la aburi. Incalziti cuptorul la 180°C (termostat 6). Faceti din morcovi un piure. Separat, intr-un castron, amestecati ouale cu branza de vaci proaspata, cu smant
Preincalziti cuptorul la 190°C. Untul amestecat cu putina sare se taie cuburi si se pune intr-un vas la foc domol sa se topeasca. Migdalele, alunele de padure macinate si faina se amesteca. In aceast
Topiti untul, raciti-l si amestecati-l cu ouale si laptele (ingrediente umede). Cerneti faina, adaugati zaharul, frunzele de ceai, coaja rasa de portocala (sau taiata fin cu cutitul) si drojdia de ber
Incalziti cuptorul. Ungeti o forma cu unt. Intr-un vas amestecati zaharul cu faina. In mijloc faceti un locas in care puneti ouale. Amestecati si apoi bateti pana ce obtineti un amestec omogen. Intr-u
Ingredientele lichide – ouale si untul topit - se bat cu mixerul intr-un vas de sticla de tip Jena. Se adauga zaharul si se bate in continuare pana ce se obtine o compozitie lucioas-sticloasa si omo
1. Mierea se incalzeste si se amesteca cu zaharul si cu untul amestecand continuu pace ce zaharul se topeste 2. In acest amestec – pe care il lasam putin sa se racoreacsa – se incorporeaza ouale p
Scurgeti bine crabul si maslinele. Curatati de coaja ceapa si usturoiul pe care le introduceti intr-un bol impreuna cu piureul de tomate, ouale, smantana, boiaua de ardei, ghimbirul sarea si piperul.
Albusurile se separa de galbenusuri. Galbenusurile se amesteca bine cu zaharul, cu zaharul vanilat, cu ghimbirul pudra, cu nucsoara si cu sucul de lamaie. Marscarpone se bate energic in prealabil si s
Aluatul foietat este o varianta a aluatului frantuzesc. Acest aluat poate fi folosit la rulouri, placinte dulci si sarate, la cornulete, saratele, pateuri, la orice tip de preparat de patiserie care n
Ouale se bat spuma cu mixerul adaugand zaharul pe rand. In alternanta se adauga apa si untul topit. Amestecati si cerneti apoi faina, cacao si praful de copt. Acestea se adauga la compozitia in care s
Merele se spala, se taie felii si se pun intr-un vas la calit. Dupa ce s-au calit cam 10 min mestecandu-le mereu ca sa nu se arda, le dam de-o parte la racit. Separat se face un sirop din 2 cani de ap
Inghetata de zmeura este un desert absolut delicios in aceasta perioada calduroasa a verii. Este un deliciu atat pentru pitici cat si pentru mamici.
Amestecati capsunile cu sucul de lamaie, cu zaharul si putin ghimbir ras (nu puneti foarte mult pentru a evita acoperirea aromei de capsuni). Foile de gelatina se pun in putina apa pentru a se hidrata
O inghetata speciala pentru cei care doresc sa-si surprinda placut partenerul intr-o zi dogoritoare de vara
Taiati ciocolata si introduceti-o intr-un vas la bain-marie sau la cuptorul cu microunde. De indata ce este complet topita, puneti jumatate din cantitate pe o suprafata neteda si rece (pe o placa de m
1. Bateti ouale cu apa sau lapte, miere, ulei de masline si drojdie cernuta. 2. Amestecati faina cu parmezan, sare, nuci si rozmarin. 3. Adaugati rosiile uscate si amestecati totul pana obtineti un al
Bateti spuma, ouale si zaharul tos. Adaugati laptele, untul topit si racit, apoi coaja rasa de lamaie si de portocala. Adaugati faina, cacaua si praful de copt cernute, putin cate putin, continuand sa
In paharul tip sonda se pune cafea pana se umple la jumatate, se adauga cate o cupa de inghetata de vanilie, 1-2 cuburi de gheta intregi si cate o lingurita de frisca. Se serveste cu paiul, imediat ce
Un desert racoritor care se face foarte repede, cu aport redus de calorii si pe care il oferim cu placere celor dragi. Lamaile verzi – lime – sunt o varietate de lamai care sunt foarte parfumate.
Denumirea acestei retete vine din franceza – “quatre quarts” – si se refera la faptul ca toate cele 4 ingrediente principale sunt folosite in cantitati egale.
Pentru inceput, gelatina se inmoaie in apa rece. Puneti intr-o oala frisca, laptele, zaharul, esenta de vanilie (dr Oetcker) si un praf de sare. Se pune pe foc si se amesteca continuu pana ce zaharul
Incepem prin a pregati maiaua. Intr-un bol se pune drojdia de bere cu o lingurita de zahar si se freaca pana ce compozitia se lichefiaza si devine omogena. Putin cate putin se pune apoi laptele caldut
Coltunasii sunt preferatii copiilor, dar si a adultilor
Faina de roscove se gaseste in magazinele naturiste si are proprietatea de a face laptele mai vascos. Agar-agar-ul are o putere de gelificare foarte mare, motiv pentru care este des utilizat la prepar
Anual, pe 27 februarie, adica astazi, este marcata Ziua Republicii Dominicane. Cel mai adesea, am auzit de aceasta tara cu prilejul difuzarii stirilor despre vacantele de lux ale v...
»
citeste
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor a...
»
citeste
Majoritatea produselor de infrumusetare contin nu doar parabeni, ci si multe alte substante daunatoare. Ca sa ai grija de tine, atat in ceea ce priveste sanatatea, cat si aspectul,...
»
citeste
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deose...
»
citeste
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau...
»
citeste
Ai auzit vreodata de dieta olandeza? Ti-a fost recomandata, dar nu ai incercat-o pana acum? Ei bine, este momentul sa faci cunostinta cu ea. In primul rand, dureaza doar o saptaman...
»
citeste
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa...
»
citeste
Putina zeama de lamaie va reda culoarea naturala piersicilor si caiselor.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasaSFATUL COOL AL ZILEI
Mesteacanul
Cunoscut din antichitate pentru multiplele sale proprietati benefice sanatatii omului, mesteacanul m...
» mai mult
» mai mult
Citeste despre un condiment
slabire rapida mentinerea greutatii...
slabire rapida mentinerea greutatii...
cartea ''slabire rapida mentinere...
ulei
Masuram ingredientele retete
Masuram gram condimente
Masuram
melatonina'A=0
seminte prajite floarea soarelui
seminte floarea soarelui contraindicatii
Bauturi alcoolice preparate casa
fortificate=' and x=x
fortificate='
Ustensile bucatarie legume
spray ulei vegetal
vegetal
frisca albus
preparata
iod'A%3D0
specii pesti oceanici' and...
Sfaturi culinare utile "
preparate culinare dominicane bucataria dominicana bucataria dominicana retete tipuri de ceapa sfaturi pentru gatit cu ceapa ulei de cocos pentru par ulei de cocos pentru ten ulei de cocos intrebuintari beneficii ulei de cocos supe usoare reteta de supa minestrone supa minestrone cu bacon mar cu caramele mar caramelizat aperitive cu rosii rosii in aluat pate din ficatei de pui sfaturi pentru pate cum se face pateul despre dieta olandeza dieta olandeza reteta de ganache prajitura cu ganache retete de omleta omleta cu ciuperci cum se face drobul drob de vita omleta pentru micul dejun omleta cu masline drob din carne tocata