193135987363285

Arhiva coolinaria

Retete culinare Dulciuri - Clafoutis cu mere
Merele se spala, se sterg, se curata de coaja si se taie in lamele subtiri. Mierea se topeste intr-o cratita. Se pun merele taiate si se inabuse timp de 5 min. Se pudreaza cu scortisoara macinata. Cup
Retete culinare Dulciuri - Mini tarte cu praz, parmezan si curry
Gasiti aici o reteta interesanta pentru care folosim ca umplutura prazul. Acesta este leguma de sezon la care am adaugat o savoare noua gusturilor noastre : cea de curry, despre care stim ca este foar
Retete culinare Dulciuri - Tort luna si soarele
Intr-un bol se freaca untul cu o parte din zaharul pudra pana ce se obtine o pasta omogena. Intr-un alt bol se bat ouale cu restul de zahar. Cele doua compozitii se amesteca foarte bine si se parfumea
Retete culinare Dulciuri - Tarta de morcovi cu chimen si branza de capra
Morcovii se taie rondele mai groase si se fierb la vapori. Cuptorul se incalzeste la 180°C. Morcovii fierti se zdrobesc cu furculita. Intr-un castron se amesteca ouale cu branza de vaci, smantana, pi
Retete culinare Dulciuri - Stelute de Craciun
Decorix.ro va ofera sfaturi practice pentru reusita celor mai delicioase retete si va sugereaza produse de mare ajutor in bucatarie, care vor face gatitul o activitate usoara si placuta.
Retete culinare Dulciuri - Braduti de Craciun
Inmuiati untul cateva secunde la microunde. Adaugati zaharul si amestecati cu telul pana compozitia devine omogena, apoi incorporati ouale, continuand sa amestecati. Dupa ce obtineti un amestec fin, a
Retete culinare Dulciuri - Rulada cu mere, stafide si nuci
Este excelenta rulada aceasta pentru serile de iarna, iar aromele sale imbietoare ne fac sa ne reamintim cu nostalgie de copilarie si de iernile petrecute in casa bunicilor.
Retete culinare Dulciuri - Stea cu lamaie si glazura de lamaie
Galbenusurile se freaca cu zaharul, se adauga smantana si se continua sa se amestece bine; faina se amesteca cu drojdia si apoi se toarna im ploaie peste galbenusuri. Se amesteca totul foarte bine ca
Retete culinare Dulciuri - Bradut de Craciun cu nuca de cocos si martipan
Prepararea martipanului Migdalele se pun intr-un vas mare si se acopera cu apa ca sa se rehidrateze. Se scurg apoi de apa si se sterg cu un prosop curat. Migdalele rehidratate se mixeaza impreuna cu z
Retete culinare Dulciuri - Biscuitei din aluat sfaramicios
Cuptorul se incalzeste la 160° C. 250 gr de faina se amesteca cu zaharul tos (su zaharul brun) si cu untul taiat in cubulete. Se amesteca cu varful degetelor si se framanta pana ce se obtine un aluat
Retete culinare Dulciuri - Rulada cu crema de nuca
Maiaua se obtine astfel: se amesteca drojdia cu o lingura de zahar, o lingura de faina si 2-3 linguri lapte caldut. Se lasa la dospit, la loc caldut, in jur de 20 de minute. Obtinerea compozitiei pent
Retete culinare Dulciuri - Baclava cu nuci
Aceasta reteta pare a fi a unei prajituri greu de realizat. Poate fiecare ne gandim daca vom reusi sa obtinem baclavaua care sa o egaleze pe cea cumparata de la cofetarie. Si pentru ca ceea ce este fa
Retete culinare Dulciuri - Trufe de ciocolata
Desi par a fi bomboane imposibil de realizat de catre cei care nu sunt cofetari de meserie, va oferim ocazia sa realizati singuri, dar cu mare reusita, minunatele trufe de ciocolata.
Retete culinare Dulciuri - Prajitura in forma de inima din panna cotta si cu fructe rosii
Baza din nuca de cocos Se amesteca bine toate ingredientele si aluatul rezultat se introduce intr-o forma de copt Silicopat Silikomart. Se da forma la copt in cuptorul incalzit la 155°C si se coace p
Retete culinare Dulciuri - Spuma din fructe rosii
Intr-un bol al robotului de bucatarie puneti fructele rosii si pasati-le cu mixerul, transformandu-le in piure. Piureul se strecoara prin sita pentru a inlatura toti samburii (in cazul in care folosit
Retete culinare Dulciuri - Tarta cu ciuperci si mozzarella
Aceasta reteta este foarte rapida, foarte la indemana si foarte putin pretentioasa. Incercati sa o preparati si nu veti fi dezamagiti. Are o cantitate redusa de calorii si de aceea este bine venita ch
Retete culinare Dulciuri - Fursecuri ‘’Fantomele de Halloween’’
Pentru petrecerea de Halloween chiar si copiii pot participa la pregatirea dulciurilor. Aceasta reteta este una din cele mai simple si ii poate face fericiti pe copii pentru ca pot sa se implice si ei
Retete culinare Dulciuri - Figurine de Halloween
Aceste opt figurine se realizeaza din spuma de ciocolata alba si se decoreaza in functie de inspiratia fiecaruia
Retete culinare Dulciuri - Dovleac cu branza si chipsuri caramel
Dovlecii de dimensiune mica ii procurati in functie de numarul de invitati. Se taie capacul fiecarui dovleac, se golesc de seminte si de partea fibroasa centrala. Se dau la cuptor, la foc moderat pent
Retete culinare Dulciuri - Sirop de papadie
Siropul de papadie facut in casa este o miere falsa. Trebuie sa culegem flori de papadie si cu putina rabdare pregatim un substitut al miereii care cu siguranta e mai buna decat mierea artificiala .
Retete culinare Dulciuri - Tarta cu caise
In familia noastra nu trece nicio saptamana fara sa avem pe masa in weekend ceva dulce facut in casa. Ultimul desert preparat a fost aceasta tarta cu caise, aromata si delicata.
Retete culinare Dulciuri - Bile de energie
Puneti semintele si alunele de padure (sau migdalele) intr-o tigaie si rumeniti-le cateva minute. Dati-le deoparte sa se racoreasca complet. Se amesteca fulgii de ovaz, cereale, fulgii din nuca de coc
Retete culinare Dulciuri - Chec cu prune uscate si sunculita
Cuptorul se incalzeste la 180°. Se prepara baza: intr-un castron se amesteca 3 oua, 100 ml ulei, 100 ml lapte care a fost in prealabil incalzit intr-un vas mai mic si 100 gr de cascaval ras. Sarati s
Retete culinare Dulciuri - Pentru petrecerea de Halloween
Amestecati toate aceste ingrediente. Se umple forma de silicon Halloween, care apoi este introdusa in cuptorul preincalzit la 180°C si se coace cca 20 min. Pentru glazura: Nu se folosesc albusurile d
Retete culinare Dulciuri - Tortulet cu caise
Topim untul la foc mic si adaugam piureul sau sucul de caise, zaharul si cacao. Amestecam pentru omogenizare, apoi luam vasul de pe foc si lasam amestecul la racit. Adaugam in compozitie, pe rand, gal



 
Sfaturi culinare - Bucataria dominicana – Gastronomia specifica unei tari din America Centrala
Anual, pe 27 februarie, adica astazi, este marcata Ziua Republicii Dominicane. Cel mai adesea, am auzit de aceasta tara cu prilejul difuzarii stirilor despre vacantele de lux ale v... » citeste
Sfaturi culinare - Ce fel de ceapa folosim la gatit?
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor a... » citeste
Sfaturi culinare - Trucuri de frumusete – Puterile nebanuite ale uleiului de cocos
Majoritatea produselor de infrumusetare contin nu doar parabeni, ci si multe alte substante daunatoare. Ca sa ai grija de tine, atat in ceea ce priveste sanatatea, cat si aspectul,... » citeste
Sfaturi culinare - Pate de casa – Sfaturi pentru un preparat cat mai cremos
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deose... » citeste
Sfaturi culinare - Sfaturi pentru gatit in vase din ceramica
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau... » citeste
Sfaturi culinare - Dieta olandeza – Secretele unui regim alimentar care ajuta la slabit
Ai auzit vreodata de dieta olandeza? Ti-a fost recomandata, dar nu ai incercat-o pana acum? Ei bine, este momentul sa faci cunostinta cu ea. In primul rand, dureaza doar o saptaman... » citeste
Sfaturi culinare - Sfaturi pentru un cozonac reusit
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa... » citeste

Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Pentru albusul de oua perfect folositi intotdeauna recipiente din inox.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Galangal
Galangalul este denumirea generica pentru o specie de plante originare din Asia de S-E folosite pe p...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Ce este omul, cand folosinta timpului sau, sunt numai somn si mancare,o vita si nimic mai mult"
William Shakespeare
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro