Arhiva coolinaria
Home»
Ce gatesti azi»
Dulciuri
Subcategorii:
Prajituri |
Torturi si tarte |
Budinci |
Creme si inghetate |
Deserturi diverse |
Placinte si strudele
Aceasta crema de lamaie este ideala pentru umplut cornulete si rulouri. O puteti servi si ca umplutura de sandvis intre 2 biscuiti simpli, sau pentru o tarta cu crema de lamaie si bezea.
Ingredientele sunt suficiente pentru a acoperi un tort patrat cu latura de 20 de cm, iar glazura fondanta rezultata poate fi folosita cu succes in loc de martipan.
Chec pufos cu ciocolata si vanilie. Puteti adauga colorant in compozitia cu vanilie, pentru un aspect mai placut al desertului.
Spre deosebire de alte retete de prajituri cu aceleasi ingrediente, aici cafeaua este in compozitia de blat, iar miezul de nuca in crema.
Serviti acest desert fierbinte, impreuna cu iaurt natural (preferabil, grecesc) sau crema de vanilie facuta in casa.
1. Folositi o forma pentru tarta cu margine dantelata in care se intinde aluatul de patiserie, decupandu-l pentru a se potrivi perfect in forma. Se fac gauri cu furculita in aluat pentru a nu se umfla
Intr-un castron amestecati ingredientele uscate (primele 5 din lista, mai putin cele 2 linguri separate de zahar). Lasati deoparte. Topiti untul si lasati-l sa se raceasca. Intre timp, amestecati fulg
Puteti alege ce arome de suc doriti, dar pastrati numarul de 4 (mai ales la coloranti), pentru a spori impactul vizual.
Amestecati toate ingredientele pentru topping intr-un castron mic si faramitati aluatul cu o furculita. Puneti compozitia sfaramata in frigider, cat timp pregatiti aluatul pentru negrese. Preincalziti
O spuma dulce-dulce pe care o puteti servi in combinatia dorita. In imagine, de exemplu, are topping de cacao si ciocolata alba rasa, iar primul strat din pahar este de zmeura si amaretto.
Delicioasa crema "dulce de leche" este aici umplutura unui sandvis de biscuiti de casa pufosi.
Datorita iaurtului, acest chec este foarte pufos, fara pic de oua sau unt!
Racoriti-va cu acest sorbet de sezon dupa o masa picanta sau grea. Usor intepator, il puteti servi si cu putina votca.
Separati albusurile de galbenusuri. Topiti untul intr-o oala cu pereti grosi. Adaugati faina si amestecati cu o lingura de lemn cateva minute, pana cand faina devine putin rumenita. Adaugati treptat a
Un desert racoritor, ideal de servit intr-o seara romantica, alaturi de cupe de sampanie.
Crema ganache din care sunt facute aceste bomboane se poate folosi si pentru a decora prajituri sau pentru a indulci cafeaua.
Imbogatiti gustul dulce clasic al cremei de zahar ars cu o nota acrisoara data de portocalele rosii si una usor amaruie, de la Campari. Puteti gati crema si la cuptor, in vase individuale (aprox. 50 m
De Ziua Indragostitilor, indulciti cafeaua si ceaiul cu inimioare de zahar colorat, preferabil in roz sau rosu. Mai mult, le puteti adauga si aroma preferata: vanilie, menta, rom, lamaie, portocala...
Amestecati faina, sarea, zaharul si fulgii de ciocolata intr-o oala medie pentru sos. La foc mic, adaugati frisca lichida si bateti cu telul pana nu mai raman cocoloase. Adaugati si cafeaua si proceda
Bateti ouale intr-un castron suficient de mare. Cu o furculita, zdrobiti bine bananele, pana rezulta un piure. In castronul cu ouale batute, adaugati piureul de banane, zaharul brun, untul topit si es
Anual, pe 27 februarie, adica astazi, este marcata Ziua Republicii Dominicane. Cel mai adesea, am auzit de aceasta tara cu prilejul difuzarii stirilor despre vacantele de lux ale v...
»
citeste
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor a...
»
citeste
Majoritatea produselor de infrumusetare contin nu doar parabeni, ci si multe alte substante daunatoare. Ca sa ai grija de tine, atat in ceea ce priveste sanatatea, cat si aspectul,...
»
citeste
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deose...
»
citeste
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau...
»
citeste
Ai auzit vreodata de dieta olandeza? Ti-a fost recomandata, dar nu ai incercat-o pana acum? Ei bine, este momentul sa faci cunostinta cu ea. In primul rand, dureaza doar o saptaman...
»
citeste
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa...
»
citeste
Puneti o lingura de otet in apa in care fierbeti cartofii, isi vor pastra culoarea alba.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasaSFATUL COOL AL ZILEI
slabire rapida mentinerea greutatii...
slabire rapida mentinerea greutatii...
cartea ''slabire rapida mentinere...
ulei
Masuram ingredientele retete
Masuram gram condimente
Masuram
melatonina'A=0
seminte prajite floarea soarelui
seminte floarea soarelui contraindicatii
Bauturi alcoolice preparate casa
fortificate=' and x=x
fortificate='
Ustensile bucatarie legume
spray ulei vegetal
vegetal
frisca albus
preparata
iod'A%3D0
specii pesti oceanici' and...
Sfaturi culinare utile "
preparate culinare dominicane bucataria dominicana bucataria dominicana retete tipuri de ceapa sfaturi pentru gatit cu ceapa ulei de cocos pentru par ulei de cocos pentru ten ulei de cocos intrebuintari beneficii ulei de cocos supa minestrone cu bacon supe usoare reteta de supa minestrone mar cu caramele mar caramelizat aperitive cu rosii rosii in aluat pate din ficatei de pui sfaturi pentru pate cum se face pateul despre dieta olandeza dieta olandeza reteta de ganache prajitura cu ganache retete de drob retete de omleta omleta cu ciuperci cum se face drobul drob de vita omleta pentru micul dejun omleta cu masline