193135987363285

Arhiva coolinaria

Retete culinare Dulciuri - Crema de lamaie
Aceasta crema de lamaie este ideala pentru umplut cornulete si rulouri. O puteti servi si ca umplutura de sandvis intre 2 biscuiti simpli, sau pentru o tarta cu crema de lamaie si bezea.
Retete culinare Dulciuri - Glazura fondanta
Ingredientele sunt suficiente pentru a acoperi un tort patrat cu latura de 20 de cm, iar glazura fondanta rezultata poate fi folosita cu succes in loc de martipan.
Retete culinare Dulciuri - Chec marmorat
Chec pufos cu ciocolata si vanilie. Puteti adauga colorant in compozitia cu vanilie, pentru un aspect mai placut al desertului.
Retete culinare Dulciuri - Prajitura cu nuci si cafea
Spre deosebire de alte retete de prajituri cu aceleasi ingrediente, aici cafeaua este in compozitia de blat, iar miezul de nuca in crema.
Retete culinare Dulciuri - Crumble de mango cu ghimbir
Serviti acest desert fierbinte, impreuna cu iaurt natural (preferabil, grecesc) sau crema de vanilie facuta in casa.
Retete culinare Dulciuri - Tarta cu branza si ceapa verde
1. Folositi o forma pentru tarta cu margine dantelata in care se intinde aluatul de patiserie, decupandu-l pentru a se potrivi perfect in forma. Se fac gauri cu furculita in aluat pentru a nu se umfla
Retete culinare Dulciuri - Briose cu banane si cocos
Intr-un castron amestecati ingredientele uscate (primele 5 din lista, mai putin cele 2 linguri separate de zahar). Lasati deoparte. Topiti untul si lasati-l sa se raceasca. Intre timp, amestecati fulg
Retete culinare Dulciuri - Jeleu de fructe mozaic
Puteti alege ce arome de suc doriti, dar pastrati numarul de 4 (mai ales la coloranti), pentru a spori impactul vizual.
Retete culinare Dulciuri - Negrese cu topping Streusel
Amestecati toate ingredientele pentru topping intr-un castron mic si faramitati aluatul cu o furculita. Puneti compozitia sfaramata in frigider, cat timp pregatiti aluatul pentru negrese. Preincalziti
Retete culinare Dulciuri - Mousse de ciocolata alba
O spuma dulce-dulce pe care o puteti servi in combinatia dorita. In imagine, de exemplu, are topping de cacao si ciocolata alba rasa, iar primul strat din pahar este de zmeura si amaretto.
Retete culinare Dulciuri - Prajiturele dulce de leche
Delicioasa crema "dulce de leche" este aici umplutura unui sandvis de biscuiti de casa pufosi.
Retete culinare Dulciuri - Chec cu iaurt si rubarba
Datorita iaurtului, acest chec este foarte pufos, fara pic de oua sau unt!
Retete culinare Dulciuri - Sorbet de urzici cu lamaie
Racoriti-va cu acest sorbet de sezon dupa o masa picanta sau grea. Usor intepator, il puteti servi si cu putina votca.
Retete culinare Dulciuri - Sufleu de branza
Separati albusurile de galbenusuri. Topiti untul intr-o oala cu pereti grosi. Adaugati faina si amestecati cu o lingura de lemn cateva minute, pana cand faina devine putin rumenita. Adaugati treptat a
Retete culinare Dulciuri - Sorbet de sampanie
Un desert racoritor, ideal de servit intr-o seara romantica, alaturi de cupe de sampanie.
Retete culinare Dulciuri - Trufe de ciocolata cu bourbon
Crema ganache din care sunt facute aceste bomboane se poate folosi si pentru a decora prajituri sau pentru a indulci cafeaua.
Retete culinare Dulciuri - Crema de zahar ars Campari Orange
Imbogatiti gustul dulce clasic al cremei de zahar ars cu o nota acrisoara data de portocalele rosii si una usor amaruie, de la Campari. Puteti gati crema si la cuptor, in vase individuale (aprox. 50 m
Retete culinare Dulciuri - Inimioare de zahar colorat
De Ziua Indragostitilor, indulciti cafeaua si ceaiul cu inimioare de zahar colorat, preferabil in roz sau rosu. Mai mult, le puteti adauga si aroma preferata: vanilie, menta, rom, lamaie, portocala...
Retete culinare Dulciuri - Pudding de cappuccino
Amestecati faina, sarea, zaharul si fulgii de ciocolata intr-o oala medie pentru sos. La foc mic, adaugati frisca lichida si bateti cu telul pana nu mai raman cocoloase. Adaugati si cafeaua si proceda
Retete culinare Dulciuri - Paine cu banane si nuci
Bateti ouale intr-un castron suficient de mare. Cu o furculita, zdrobiti bine bananele, pana rezulta un piure. In castronul cu ouale batute, adaugati piureul de banane, zaharul brun, untul topit si es



 
Sfaturi culinare - Bucataria dominicana – Gastronomia specifica unei tari din America Centrala
Anual, pe 27 februarie, adica astazi, este marcata Ziua Republicii Dominicane. Cel mai adesea, am auzit de aceasta tara cu prilejul difuzarii stirilor despre vacantele de lux ale v... » citeste
Sfaturi culinare - Ce fel de ceapa folosim la gatit?
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor a... » citeste
Sfaturi culinare - Trucuri de frumusete – Puterile nebanuite ale uleiului de cocos
Majoritatea produselor de infrumusetare contin nu doar parabeni, ci si multe alte substante daunatoare. Ca sa ai grija de tine, atat in ceea ce priveste sanatatea, cat si aspectul,... » citeste
Sfaturi culinare - Pate de casa – Sfaturi pentru un preparat cat mai cremos
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deose... » citeste
Sfaturi culinare - Sfaturi pentru gatit in vase din ceramica
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau... » citeste
Sfaturi culinare - Dieta olandeza – Secretele unui regim alimentar care ajuta la slabit
Ai auzit vreodata de dieta olandeza? Ti-a fost recomandata, dar nu ai incercat-o pana acum? Ei bine, este momentul sa faci cunostinta cu ea. In primul rand, dureaza doar o saptaman... » citeste
Sfaturi culinare - Sfaturi pentru un cozonac reusit
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa... » citeste

Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Puneti o lingura de otet in apa in care fierbeti cartofii, isi vor pastra culoarea alba.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Maioneza
Maioneza este un condiment obtinut din ulei vegetal, galbenus de ou si otet sau zeama de lamaie. Are...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Tot ceea ce mancam peste strictul necesar, furam din stomacul saracilor"
Mahatma Gandhi
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro