193135987363285

Arhiva coolinaria

Retete culinare Dulciuri - Briose cu portocale
Daca esti o amatoare de briose iti recomand aceasta reteta. Aceste briose se fac extrem de rapid, dar sunt foarte pufoase si aromate.
O reteta usoara si racoritoare pe timp de vara:
Retete culinare Dulciuri - Turta dulce
Se arde zaharul si se stinge cu cele 2 cani de apa. Se lasa pe foc pana se topeste tot zaharul ars si apoi se da la rece. Dupa ce s-a racit, se adauga scortisoara, praful de copt, ulei, iar la urma fa
Retete culinare Dulciuri - Strudel de mere nemtesc
Cernem faina intr-un castron, amestecam cu apa calduta (in care dizolvam sarea) si ulei pana cand se obtine o coca potrivit de moale. Framantam cateva minute pana devine elastica si potrivit de moale,
Retete culinare Dulciuri - Rulada cu gem
Batem galbenusurile cu zahar si zahar vanilat pana se topeste zaharul, dupa care se adauga faina si la sfarsit albusurile batute spuma, incorporand totul usor de sus pana jos. Ungem o tava mai mare cu
Retete culinare Dulciuri - Prajitura cu nuca de cocos
Pentru obtinerea blatului: puneti faina cernuta intr-un bol, adaugati o ceasca de zahar, 2 lingurite de praf de copt, un varf de sare si o ceasca cu nuca de cocos si amestecati totul la un loc. Peste
Retete culinare Dulciuri - Pricomigdale
Intr-un bol adaugati migdalele, coaja de lamaie rasa, o lingurita de esenta de vanilie, nuca de cocos si se amesteca. Intr-un bol separat amestecati zaharul pudra cu ouale dupa care varsati compozitia
Retete culinare Dulciuri - Placinta cu branza de capra
Se amesteca branza de capra cu cele cinci linguri de zahar si esenta de vanilie. Adaugam faina, oul, ceasca de apa, un varf de sare si se amesteca pana se obtine aluatul. Dupa care aluatul se rupe in
Retete culinare Dulciuri - Parfait de alune
Se amesteca bine zaharul cu laptele si cu ouale, se pune la foc mic si se amesteca, pana ce va da in clocot. Intre timp alunele se prajesc si se piseaza foarte bine. Dupa ce compozitia a fiert se adau
Retete culinare Dulciuri - Retete de la bunica: Papanasi fierti
Se amesteca intr-un castronas branza cu ouale, pana cand se obtine o pasta cremoasa. Se adauga o lingura de faina si gris. Se ia in palme cate o cantitate de compozitie, papanasii se rotunjesc si se t
Retete culinare Dulciuri - Marchiza de capsuni
Puneti sarlota la incalzit adaugand si laptele dupa care lasati sa se raceasca compozitia. Intre timp inmuiati biscuitii in siropul de capsuni si asezati primul strat de biscuiti pe fundul platoului,
Retete culinare Dulciuri - Crepes cu Whisky
Pentru sirop aveti nevoie de: 1 pahar de whisky, 60g zahar pudra, 60g unt. Reteta este gandita pentru 6 persoane. Mod de preparare: se pune faina cernuta intr-un bol, adaugati un varf de sare si zece
Retete culinare Dulciuri - Creme caramel cu zmeura
Se pune laptele la fiert, dupa care se lasa la racit 20 de minute. Ouale se amesteca cu 100g zahar impreuna cu 4 linguri de zahar vanilat. Restul de 100g de zahar se pune intr-un vas la foc mic pana s
Retete culinare Dulciuri - Retete de la bunica: Cornulete cu gem
Se adauga intr-un bol cele trei galbenusuri, faina, untul, zaharul pudra, cana de lapte si plicul cu zahar vanilat si se amesteca pana se obtine aluatul. Se intinde o foaie de aluat pe masa tapetata c
Retete culinare Dulciuri - Blat cu nuca pentru tort
Se separa albusurile de galbenus, albusurile se bat spuma. Galbenusurile se amesteca cu zaharul, apoi treptat se adauga cate o lingurita de albus batut spuma si cate o lingura de faina, amestecand uso



 
Sfaturi culinare - Bucataria dominicana – Gastronomia specifica unei tari din America Centrala
Anual, pe 27 februarie, adica astazi, este marcata Ziua Republicii Dominicane. Cel mai adesea, am auzit de aceasta tara cu prilejul difuzarii stirilor despre vacantele de lux ale v... » citeste
Sfaturi culinare - Ce fel de ceapa folosim la gatit?
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor a... » citeste
Sfaturi culinare - Trucuri de frumusete – Puterile nebanuite ale uleiului de cocos
Majoritatea produselor de infrumusetare contin nu doar parabeni, ci si multe alte substante daunatoare. Ca sa ai grija de tine, atat in ceea ce priveste sanatatea, cat si aspectul,... » citeste
Sfaturi culinare - Pate de casa – Sfaturi pentru un preparat cat mai cremos
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deose... » citeste
Sfaturi culinare - Sfaturi pentru gatit in vase din ceramica
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau... » citeste
Sfaturi culinare - Dieta olandeza – Secretele unui regim alimentar care ajuta la slabit
Ai auzit vreodata de dieta olandeza? Ti-a fost recomandata, dar nu ai incercat-o pana acum? Ei bine, este momentul sa faci cunostinta cu ea. In primul rand, dureaza doar o saptaman... » citeste
Sfaturi culinare - Sfaturi pentru un cozonac reusit
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa... » citeste

Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Pentru albusul de oua perfect folositi intotdeauna recipiente din inox.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Condimente - Asafoetida
Asafoetida
Asafoetida este o planta cu radacini puternice si tulpina groasa, din familia patrunjelului, cu un m...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"Daca iei un caine flamand si ii dai de mancare, nu te va musca, aceasta este cea mai importanta diferenta intre un caine si un om"
Mark Twain
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro