Arhiva coolinaria
Home»
Ce gatesti azi»
Dulciuri
Subcategorii:
Prajituri |
Torturi si tarte |
Budinci |
Creme si inghetate |
Deserturi diverse |
Placinte si strudele
1 Branza, smantana si untul se dau bine la mixer pana ce obtinem o crema pufoasa de branza, care se lasa 15 minute la frigider; 2 Miezul de nuca de cocos se da fin la razatoare si apoi se amesteca bin
Se amesteca jumatatile de caise, sosul de ketchup, zaharul brun, zeama de lamaie, ghimbirul, mustarul si sarea intr-un procesor de alimente si se mixeaza pana ce se obtine o pasta omogena si moale. So
1 Se bat bine galbenusurile, se adauga doar un varf de lingurita de sare, zaharul, esenta de vanilie si se amesteca incontinuu pana ce compozitia se ingroasa si devine cremoasa 2 Fara graba, se toarna
1 Pregatiti o tava patrata de copt, nu prea larga, dar mai inalta, acoperiti-o cu celofan si ungeti-o apoi usor cu ulei vegetal 2 Intr-o tigaie inalta combinati zaharul, 1 1/2 cana de apa si zeama de
Aceste fursecuri denumite foarte ciudat – limbi de pisica- imi aduc aminte de copilarie. Daca ati cautat mult timp prin cofetarii aceste dulciuri, dar vi de pare ca nu au niciun gust, va sfatuiesc s
Intr-o craticioara punem laptele si apa, adaugam praful de sare si untul taiat in cubulete. Dam pe foc si lasam pana da semne de fierbere, cand incorporam in lichid faina in ploaie. Uscam aluatul inca
Bune si dulci aceste prajiturele cu miere, scortisoara si ghimbir sunt desertul preferat al copiilor. Servite la micul dejun cu ceai, cu lapte sau cafea aceste fursecuri cu miere si scortisoara sunt o
Budinca de mere si orez este un desert usor si rapid, care se poate servi atat caldut cat si rece.
Cand eram mici mama ne delecta foarte des cu budinca de taietei cu branza. Este foarte usor de facut si poate inlocui cu succes un mic dejun sau o cina.
Prima data am incercat aceste dulciuri la Paris si am fost fascinata de savoarea lor. De mult timp am planuit sa caut o varianta de a-i degusta si la noi, cum sunt la prima incercare nu au iesit chiar
Va prezint o prajitura cu iaurt si gris, o combinatie dulce acrisoara. Daca va place combinatia de cocos si lamaie atunci trebuie sa o incercati.
Prajitura cu mere cred ca e una dintre cele mai versatile retete culinare. Va propun o variatie de la reteta clasica, aceasta fiind facuta cu mere caramelizate.
Panna cotta este un desert clasic italian, care provine din zona de nord a Italiei, din regiunea Piemonte. Panna cotta inseamna "smantana coapta", dar este mult mai mult...este un desert delicat precu
Va prezint reteta uneia dintre prajiturile noastre preferate – prajitura cu portocale si ulei de masline. Poate combinatia de portocale si ulei de masline vi se pare ciudata, dar sa stiti ca rezulta
Imi era greu sa nu va impartasesc reteta de papanasi cu ciocolata cu care l-am cucerit pe prietenul meu, fiind primul dulce pregatit pe mine pentru el.
Anual, pe 27 februarie, adica astazi, este marcata Ziua Republicii Dominicane. Cel mai adesea, am auzit de aceasta tara cu prilejul difuzarii stirilor despre vacantele de lux ale v...
»
citeste
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor a...
»
citeste
Majoritatea produselor de infrumusetare contin nu doar parabeni, ci si multe alte substante daunatoare. Ca sa ai grija de tine, atat in ceea ce priveste sanatatea, cat si aspectul,...
»
citeste
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deose...
»
citeste
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau...
»
citeste
Ai auzit vreodata de dieta olandeza? Ti-a fost recomandata, dar nu ai incercat-o pana acum? Ei bine, este momentul sa faci cunostinta cu ea. In primul rand, dureaza doar o saptaman...
»
citeste
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa...
»
citeste
Puneti o lingura de otet in apa in care fierbeti cartofii, isi vor pastra culoarea alba.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasaSFATUL COOL AL ZILEI
Boabe de salcam australian
Un adevarat dar al naturii de pe continentul australian, boabele salcamului australian sunt unul din...
» mai mult
» mai mult
Citeste despre un condiment
slabire rapida mentinerea greutatii...
slabire rapida mentinerea greutatii...
cartea ''slabire rapida mentinere...
ulei
Masuram ingredientele retete
Masuram gram condimente
Masuram
melatonina'A=0
seminte prajite floarea soarelui
seminte floarea soarelui contraindicatii
Bauturi alcoolice preparate casa
fortificate=' and x=x
fortificate='
Ustensile bucatarie legume
spray ulei vegetal
vegetal
frisca albus
preparata
iod'A%3D0
specii pesti oceanici' and...
Sfaturi culinare utile "
bucataria dominicana retete preparate culinare dominicane bucataria dominicana tipuri de ceapa sfaturi pentru gatit cu ceapa beneficii ulei de cocos ulei de cocos pentru par ulei de cocos pentru ten ulei de cocos intrebuintari supa minestrone cu bacon supe usoare reteta de supa minestrone mar cu caramele mar caramelizat aperitive cu rosii rosii in aluat cum se face pateul pate din ficatei de pui sfaturi pentru pate despre dieta olandeza dieta olandeza reteta de ganache prajitura cu ganache drob din carne tocata retete de drob retete de omleta omleta cu ciuperci cum se face drobul drob de vita omleta pentru micul dejun