Arhiva coolinaria
Home»
Ce gatesti azi»
Dulciuri
Subcategorii:
Prajituri |
Torturi si tarte |
Budinci |
Creme si inghetate |
Deserturi diverse |
Placinte si strudele
Granita nu este altceva decat un fel de inghetata, cu o consistenta grunjoasa, de origine italiana. Astazi iti voi propune o granita de caise.
Aceasta prajitura cu fructe si crema se face destul de usor necesitand doar 50 de minute din timpul tau in care se include si coacerea la cuptor si puteti folosi caise, visine, prune, capsuni, fructe
Aceasta tarta cu fructe de padure se face foarte usor si puteti folosi orice combinatie de fucte.
Este forma de prajitura pe care sa o pregatiti pentru cei dragi care sunt microbisti, eventual in apropierea unui eveniment tip derby fotbalistic.
Este un desert minunat, in care gustul piersicilor se combina cu gustul parfumat al capsunilor si totul subliniat de stropul de vin dulce pe care-l adaugam. Este o adevarata provocare pentru toate ano
Iata un desert foarte usor de facut, delicios si racoritor – crema cu fructe.
Granita nu este altceva decat un fel de inghetata sau sorbet cum ii mai zic francezii, dar care iti are tara de origine in Italia. Aceasta granita de visine este o alternativa pentru inghetata, racori
Caisele sunt fructele care contin cea mai mare contitate de provitamina A, iar 2 caise asigura necesarul zilnic al unui adult. Pe langa aceasta vitamina, ele mai contin fosfor, calciu, fier si magnezi
Prima data cand am auzit de aceasta combinatie am cam strambat din nas. Dar dupa ce am gustat o patratica din aceasta minunata prajitura cu cacao si crema de migdale mi-am schimbat parerea.
Cuptorul se incalzeste la 160ºC. Albusurile se separa de galbenusuri. Galbenusurile se pun intr-un bol impreuna cu aproape tot zaharul (se mai pastreaza o lingura pentru albusuri), cu zaharul vanilat
Spuma de zmeura este delicioasa, aromata si rafinata si se face cat ai clipi, asa ca nu mai sta pe ganduri si pregateste si tu 4 portii consistente.
Incredibil de simpla de preparat si de gustoasa, aceasta tarta cu rosii si mazare este un deliciu pentru masa de pranz.
Daca vrei sa pregatesti un desert varatic, dulce- acrisor pe placut tuturor din familie, iti recomand aceasta inghetata cu iaurt si zmeura.
Se bat albusurile spuma cu mixerul (cu un praf de sare), se adauga fructoza si se bat pana se intaresc din nou; se adauga galbenusurile si esenta de rom si se bat in continuare putin pentru omogenizar
Pectina si zaharul se amesteca ; turnati putin cate putin din aceast amestec peste sucul de portocale, apoi uleiul esential de portocale, coaja de portocala si siropul de glucoza. Se pune la fiert si
Anual, pe 27 februarie, adica astazi, este marcata Ziua Republicii Dominicane. Cel mai adesea, am auzit de aceasta tara cu prilejul difuzarii stirilor despre vacantele de lux ale v...
»
citeste
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor a...
»
citeste
Majoritatea produselor de infrumusetare contin nu doar parabeni, ci si multe alte substante daunatoare. Ca sa ai grija de tine, atat in ceea ce priveste sanatatea, cat si aspectul,...
»
citeste
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deose...
»
citeste
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau...
»
citeste
Ai auzit vreodata de dieta olandeza? Ti-a fost recomandata, dar nu ai incercat-o pana acum? Ei bine, este momentul sa faci cunostinta cu ea. In primul rand, dureaza doar o saptaman...
»
citeste
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa...
»
citeste
Pentru clatite mai pufoase, adaugati in aluat un albus batut spuma.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasaSFATUL COOL AL ZILEI
Ardeii iuti Serrano
Ardei iuti Serrano (Capsicum annuum) sunt o specie de ardei iuti originari din Mexic unde se si cult...
» mai mult
» mai mult
Citeste despre un condiment
slabire rapida mentinerea greutatii...
slabire rapida mentinerea greutatii...
cartea ''slabire rapida mentinere...
ulei
Masuram ingredientele retete
Masuram gram condimente
Masuram
melatonina'A=0
seminte prajite floarea soarelui
seminte floarea soarelui contraindicatii
Bauturi alcoolice preparate casa
fortificate=' and x=x
fortificate='
Ustensile bucatarie legume
spray ulei vegetal
vegetal
frisca albus
preparata
iod'A%3D0
specii pesti oceanici' and...
Sfaturi culinare utile "
bucataria dominicana retete preparate culinare dominicane bucataria dominicana tipuri de ceapa sfaturi pentru gatit cu ceapa beneficii ulei de cocos ulei de cocos pentru par ulei de cocos pentru ten ulei de cocos intrebuintari supa minestrone cu bacon supe usoare reteta de supa minestrone mar cu caramele mar caramelizat aperitive cu rosii rosii in aluat cum se face pateul pate din ficatei de pui sfaturi pentru pate despre dieta olandeza dieta olandeza reteta de ganache prajitura cu ganache drob din carne tocata retete de drob retete de omleta omleta cu ciuperci cum se face drobul drob de vita omleta pentru micul dejun