Arhiva coolinaria
Home»
Ce gatesti azi»
Dulciuri
Subcategorii:
Prajituri |
Torturi si tarte |
Budinci |
Creme si inghetate |
Deserturi diverse |
Placinte si strudele
Se prepara o negresa cu multa ciocolata si nuci pecan tocate, mai subtire decat ati gati-o de obicei, si se amesteca cu inghetata de vanilie (cumparata sau preparata in casa). Serviti cu siropul prefe
Desert de vara foarte popular, originar din nordul Germaniei, Bola de Berlim (sau Berliner) este o varianta portugheza a gogosilor nemtesti, mai mare decat ele si cu o umplutura pe baza de galbenusuri
Fructele moi, asa cum sunt pepenii galbeni si mango, pastreaza multa zeama in fibre, chiar si dupa ce sunt procesate in storcator. Astfel, si sucul si pulpa sunt absolut delicioase, si puteti servi di
Bomboanele de ciocolata se pot prepara si in casa, iar avantajul este ca, desi in comert sunt disponibile foarte multe sortimente, acasa chiar le puteti umple cu ce doriti.
Pentru reusita acestei retete, va recomandam sa folositi o forma de silicon pentru tarta sau o forma rotunda de copt cu balamale si fund detasabil (diametru aprox. 23 cm).
Gustul de pere nu este puternic, aroma fiind data mai mult de mixul de vanilie, condimente, zahar brun si migdale.
Serviti prajitura portionata impreuna cu o cupa de inghetata de vanilie. Aluatul se prepara atat de usor, incat rezultatul depaseste cu mult asteptarile.
O inghetata de casa pentru care nu aveti nevoie de aparat special!
O delicioasa prajitura de sezon, foarte eleganta atunci cand e coapta si servita in forme individuale de ceramica (ramekin).
Adeptii bucatariei vegane se pot bucura de o varietate de deserturi delicioase, in care nu se simte lipsa laptelui, a zaharului sau a oualor, asa cum este si aceasta inghetata.
Un desert de vara absolut delicios si care fura ochii oricui, indiferent daca se serveste la o masa usor festiva sau in completarea unei mese la iarba verde.
Reteta veche pentru Smaren bucovinean era folosita in satele din Bucovina la finalul secolului 19. Reteta a fost preparata de Gelu-Marian Jilavu, Food Manager in cadrul campaniei Descopera traditiile
Un desert extrem de simplu, sanatos si racoritor! Dulceata pepenilor galbeni este perfect echilibrata de zeama de lime si menta tocata.
Ingredientele sunt pentru 2 prajituri cu diametrul de 20 cm. Desertul poate fi servit si cu putina frisca sau inghetata.
In zilele caniculare, cand aveti chef sa va rasfatati cu un desert, dar ultimul lucru pe care vreti sa-l faceti este sa porniti cuptorul, incercati aceasta reteta de budinca, extrem de simpla si racor
Anual, pe 27 februarie, adica astazi, este marcata Ziua Republicii Dominicane. Cel mai adesea, am auzit de aceasta tara cu prilejul difuzarii stirilor despre vacantele de lux ale v...
»
citeste
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor a...
»
citeste
Majoritatea produselor de infrumusetare contin nu doar parabeni, ci si multe alte substante daunatoare. Ca sa ai grija de tine, atat in ceea ce priveste sanatatea, cat si aspectul,...
»
citeste
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deose...
»
citeste
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau...
»
citeste
Ai auzit vreodata de dieta olandeza? Ti-a fost recomandata, dar nu ai incercat-o pana acum? Ei bine, este momentul sa faci cunostinta cu ea. In primul rand, dureaza doar o saptaman...
»
citeste
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa...
»
citeste
Pentru clatite mai pufoase, adaugati in aluat un albus batut spuma.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasaSFATUL COOL AL ZILEI
Mazare Gunga
Cunoscuta si sub denumirea traditionala de toor dal, mazare de Congo sau gandule, mazarea Gunga este...
» mai mult
» mai mult
Citeste despre un condiment
slabire rapida mentinerea greutatii...
slabire rapida mentinerea greutatii...
cartea ''slabire rapida mentinere...
ulei
Masuram ingredientele retete
Masuram gram condimente
Masuram
melatonina'A=0
seminte prajite floarea soarelui
seminte floarea soarelui contraindicatii
Bauturi alcoolice preparate casa
fortificate=' and x=x
fortificate='
Ustensile bucatarie legume
spray ulei vegetal
vegetal
frisca albus
preparata
iod'A%3D0
specii pesti oceanici' and...
Sfaturi culinare utile "
preparate culinare dominicane bucataria dominicana bucataria dominicana retete tipuri de ceapa sfaturi pentru gatit cu ceapa ulei de cocos pentru par ulei de cocos pentru ten ulei de cocos intrebuintari beneficii ulei de cocos supa minestrone cu bacon supe usoare reteta de supa minestrone mar cu caramele mar caramelizat aperitive cu rosii rosii in aluat pate din ficatei de pui sfaturi pentru pate cum se face pateul despre dieta olandeza dieta olandeza reteta de ganache prajitura cu ganache retete de drob retete de omleta omleta cu ciuperci cum se face drobul drob de vita omleta pentru micul dejun omleta cu masline