193135987363285

Arhiva coolinaria

Retete culinare Dulciuri - Clafoutis cu ananas
Cuptorul se preincalzeste la 180 grade C. Feliile de ananas se scurg bine si se pun intr-o tigaie cu putina miere si se rumenesc pe ambele parti. Intr-un castron mai mare se amesteca faina, praful de
Retete culinare Dulciuri - Stelute cu vanilie si flori de portocal
Cuptorul se preincalzeste la 200 grade Celsius. Faina se amesteca cu praful de copt si cu zaharul. Se face un locas in mijlocul acestui amestec, in care se pune laptele, untul topit si racit, esenta d
Retete culinare Dulciuri - Muffins cu banane si ciocolata
Cunoastem cu totii, teoretic, diferenta dintre o reteta de muffin si o reteta de briosa, dar numai experimentand si incercand sa preparati aceasta reteta, veti vedea diferenta. Incercati aceste muffin
Retete culinare Dulciuri - Panna cotta cu vanilie si lapte de migdale
Se pune intr-un vas smantana lichida, amestecul de lapte de migdale si cereale germinate cu lapte degresat (sau daca optati pentru inlocuirea cu lapte cu esenta de migdale) si cu batonul de vanilie ta
Retete culinare Dulciuri - Macarons tiramisu
Serviti un deliciu frantuzesc ce-si face tot mai mult simtita prezenta si la noi: macarons! Varianta tiramisu se regaseste in cartea Macarons - vive les gourmands, disponibila in limba franceza.
Retete culinare Dulciuri - Nectarine cu inghetata
Nectarinele se numara printre fructele mele preferate si se prepara foarte usor pe gratar. Nu le decojiti, pentru a nu se inmuia prea tare. Puteti inlocui nectarinele cu piersici, iar inghetata, cu fr
Retete culinare Dulciuri - Gem de rosii
Descrisa drept "un glosar sentimental al meniului national", culegerea de retete Mancaruri de altadata (Ed. Trei, 2010) ne invita astazi sa preparam un gustos gem de rosii.
Retete culinare Dulciuri - Mere la cuptor
"O masa la moti, la Rosia Montana si in imprejurimi, este o aventura a cunoasterii." Asa incepe Dan-Silviu Boerescu povestea cartii Bucate de aur din Apuseni (Ed. Trei, 2010), din care astazi savuram
Retete culinare Dulciuri - Deliciu de iaurt cu nuca de cocos si fructe
Cartea "Mancaruri rapide cu grasimi putine" (Ed. Trei, 2008) afiseaza pentru fiecare reteta valorile nutritive pe portie. Asa veti sti intotdeauna ce sa mancati pentru a va ingriji silueta, fara a ren
Retete culinare Dulciuri - Pavlova
"Ghidul gastronomic al Romaniei - Dulciuri de casa" (Ed. House of Guides) ne imbie astazi cu un desert australian (sau neo-zeelandez) denumit in cinstea balerinei ruse Anna Pavlova.



 
Sfaturi culinare - Bucataria dominicana – Gastronomia specifica unei tari din America Centrala
Anual, pe 27 februarie, adica astazi, este marcata Ziua Republicii Dominicane. Cel mai adesea, am auzit de aceasta tara cu prilejul difuzarii stirilor despre vacantele de lux ale v... » citeste
Sfaturi culinare - Ce fel de ceapa folosim la gatit?
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor a... » citeste
Sfaturi culinare - Trucuri de frumusete – Puterile nebanuite ale uleiului de cocos
Majoritatea produselor de infrumusetare contin nu doar parabeni, ci si multe alte substante daunatoare. Ca sa ai grija de tine, atat in ceea ce priveste sanatatea, cat si aspectul,... » citeste
Sfaturi culinare - Pate de casa – Sfaturi pentru un preparat cat mai cremos
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deose... » citeste
Sfaturi culinare - Sfaturi pentru gatit in vase din ceramica
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau... » citeste
Sfaturi culinare - Dieta olandeza – Secretele unui regim alimentar care ajuta la slabit
Ai auzit vreodata de dieta olandeza? Ti-a fost recomandata, dar nu ai incercat-o pana acum? Ei bine, este momentul sa faci cunostinta cu ea. In primul rand, dureaza doar o saptaman... » citeste
Sfaturi culinare - Sfaturi pentru un cozonac reusit
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa... » citeste

Afla ultimele retete culinare, sfaturi culinare, trucuri culinare @ coolinaria.ro 


 
Putina zeama de lamaie va reda culoarea naturala piersicilor si caiselor.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasa  
SFATUL COOL AL ZILEI



Condimente - Martipan
Martipan
Martipanul nu este un condiment propriu-zis ci o pasta preparata din praf de migdale amestecat cu za...
» mai mult

Citeste despre un condiment

Adauga restaurant

Alege oras
Vezi toate restaurantele din orasul tau






Ai inventat o reteta culinara si vrei sa vezi ce success are?Ai vreo reteta culinara preferata? Adauga reteta pe coolinaria.ro si vezi cati utilizatori au incercat-o si daca le-a placut!  
Adauga reteta ta pe coolinaria.ro
"La mancare lup si la treaba iepure"
Folclor
Retete culinare delicioase - coolinaria.ro  Cele mai populare sfaturi culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare galerii culinare online - coolinaria.ro
 Cele mai populare diete de slabit - coolinaria.ro