Arhiva coolinaria
Home»
Ce gatesti azi»
Dulciuri
Subcategorii:
Prajituri |
Torturi si tarte |
Budinci |
Creme si inghetate |
Deserturi diverse |
Placinte si strudele
Rasfoind internetul zilele trecute am dat peste o minunatie de reteta de clatite olandeze cu mere. Impresionandu-ma modul lor de prezentare, am pus-o in practica si va recomand sa o incercati.
Cand musafirii vin in vizita si nu ai timp sau chef sa prepari ceva la cuptor, iata o reteta de jeleu de portocale foarte racoros cu care ii vei putea surprinde placut.
Pe langa nenumaratele vitamine, fructele de padure sunt si bogate in fibre, avand un procent mai mare decat alte fructe. Dat fiind aceasta, fructele de padure se digera foarte usor, fiind singurele fr
Spalati semintele si indepartati orice membrana. Puneti-le intr-o tava pe un singur strat. Lasati-le la temperatura camerei pentru aproximativ 3 ore pentru a se usca. Preincalziti cuptorul, ungeti sem
Puneti toate ingredientele intr-un bol, plus adaugati si un pahar cu apa calduta, si amestecati pana obtineti un aluat. Impartiti aluatul in patru si intindeti-le in foi subtiri. Pot insa fi folosite
Se pune faina intr-un vas, se adauga drojdia dizolvata in in lapta caldut. Se bat albusurile separat, se freaca galbenusurile cu zahar si se pune in mijlocul gramezi de faina. Se adauga coaja de lamai
Pentru a prepara acesti biscuiti tipici trebuie sa amestecati bine zaharul cu ouale, si sa lasati stafidele sa se inmoaie in apa calduta. In alt vas puneti faina de grau si de porumb, un varf de cutit
Daca salatele de fructe va tenteaza, dar v-ati saturat de reteta clasica, noi va propunem o alternativa delicioasa si usor de facut. Aceasta reteta necesita o ora din timpul dumneavoastra si resurse d
Se face un aluat din faina, un varf de sare, o cana de lapte dulce si 1/2 din cantitatea de unt. Se framanta bine si se adauga treptat, in timpul framantarii, cealalta jumatate de unt. Aluatul se da l
Gelatina se inmoaie 10 minute in apa rece. Sucul de lamaie, sucul de fructe, vinul si zaharul se incalzesc pe foc pana cind se topeste zaharul. In acest amestec se introduc foile de gelatina stoarse b
Anual, pe 27 februarie, adica astazi, este marcata Ziua Republicii Dominicane. Cel mai adesea, am auzit de aceasta tara cu prilejul difuzarii stirilor despre vacantele de lux ale v...
»
citeste
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor a...
»
citeste
Majoritatea produselor de infrumusetare contin nu doar parabeni, ci si multe alte substante daunatoare. Ca sa ai grija de tine, atat in ceea ce priveste sanatatea, cat si aspectul,...
»
citeste
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deose...
»
citeste
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau...
»
citeste
Ai auzit vreodata de dieta olandeza? Ti-a fost recomandata, dar nu ai incercat-o pana acum? Ei bine, este momentul sa faci cunostinta cu ea. In primul rand, dureaza doar o saptaman...
»
citeste
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa...
»
citeste
Pentru clatite mai pufoase, adaugati in aluat un albus batut spuma.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasaSFATUL COOL AL ZILEI
slabire rapida mentinerea greutatii...
slabire rapida mentinerea greutatii...
cartea ''slabire rapida mentinere...
ulei
Masuram ingredientele retete
Masuram gram condimente
Masuram
melatonina'A=0
seminte prajite floarea soarelui
seminte floarea soarelui contraindicatii
Bauturi alcoolice preparate casa
fortificate=' and x=x
fortificate='
Ustensile bucatarie legume
spray ulei vegetal
vegetal
frisca albus
preparata
iod'A%3D0
specii pesti oceanici' and...
Sfaturi culinare utile "
bucataria dominicana bucataria dominicana retete preparate culinare dominicane sfaturi pentru gatit cu ceapa tipuri de ceapa ulei de cocos intrebuintari beneficii ulei de cocos ulei de cocos pentru par ulei de cocos pentru ten reteta de supa minestrone supa minestrone cu bacon supe usoare mar caramelizat mar cu caramele rosii in aluat aperitive cu rosii sfaturi pentru pate cum se face pateul pate din ficatei de pui dieta olandeza despre dieta olandeza prajitura cu ganache reteta de ganache omleta pentru micul dejun omleta cu masline drob din carne tocata retete de drob retete de omleta omleta cu ciuperci cum se face drobul