Arhiva coolinaria
Home»
Ce gatesti azi»
Dulciuri
Subcategorii:
Prajituri |
Torturi si tarte |
Budinci |
Creme si inghetate |
Deserturi diverse |
Placinte si strudele
O alta modalitate de a intrebuinta ouale fierte ar fi sa le folosesti pregatind un sufleu cu oua.
Prajiturelele de ciocolata sunt fabuloase ca si gust si foarte usor de facut.
Din seria retetelor de sezon, iti recomand o tarta satioasa cu spanac si branza. E o reteta ce ia mult timp, insa rezultatul final merita.
Va prezint varianta romaneasca a celebrilor cinnamon buns ale americanilor. Aroma melcilor cu scortisoara ce va umple casa cu siguranta o sa va aduca vecinii pofticiosi la usa.
M-am inspirat la acest desert de budinca de paine dupa o reteta a genialului Jamie Oliver. Eram putin sceptica la inceput de combinatia asta, dar trebuie sa ma credeti pe cuvant, este absolut delicioa
Astepti musafiri dar te-ai cam saturat de atata carne? Ce le mai gatesti oaspetilor? Iata o reteta de aperitiv: un chec de legume cu branza pe care il poti prepara atat de-a lungul anului cat si in pr
Bananele la cuptor sunt un desert delicios, cu putine calorii. Numic mai simplu de preparat decat acest desert de banane la cuptor.
Aceasta prajitura cu branza este sanatoasa, se face usor si rapid si este excelenta pentru micul dejun al copiilor.
Una din cele mai bune placinte, ideala cu un pahar de vin sau bere alaturi, este placinta dobrogeana cu branza sarata.
In doi timpi si trei miscari si din doar cateva ingrediente poti prepara aceste bomboane cu fructe.
Pentru ca dupa dezmatul culinar de Paste mi-au ramas foarte multe resturi prin frigider ... m-a trasnit ideea unei placinte asortata, improvizata pe loc.
Preparata din ingrediente care se afla in orice casa, sarlota – cu fructe, cafea sau cacao, cu sau fara piscoturi – este desertul perfect. De aceasta data iti voi propune o reteta mai inedita de s
1 Incalziti cuptorul la 175 grade; 2 Pregatiti o tava de copt patrata si acoperiti-o cu hartie de copt unsa cu ulei vegetal 3 Combinati bine faina, praful de copt si coaja rasa de lamaie si lasati ame
Calciul existent in tofu este un tonic al oaselor, mentine tensiunea arteriala in limita normala si previne aparitia unor forme de cancer. Tofu este un aliment indicat bolnavilor de diabet, asa ca dac
1 Se decojesc bananele si se feliaza in 4 mai intai de-a lungul si apoi curmezis; 2 Se topeste untul la foc mic si se aseaza aici bananele lasandu-se putin la rumenit pe ambele parti, dar fara a se pe
1 Se face mai intai de toate aluatul prin plasarea fainii si a zaharului intr-un recipient mai larg. Dupa ce se amesteca cele doua ingrediente pe uscat, se adauga putin cate putin apa fierbinte si se
In fiecare dimineata la micul dejun, alaturi de capucino trebuie sa am o prajiturica Magura. Stiu cat de “sanatoase” sunt cele din comert, dar pana la urma am gasit un inlocuitor pentru ele, facut
Dizolvam drojdia si o lingurita cu zahar in apa calduta. Separat cernem faina. Facem in mijloc o gropita in care punem mierea, bicarbonatul stins cu otet, un praf de sare, uleiul si drojdia dizolvata.
1. Incalziti bine cuptorul la 180 de grade 2. Puneti jumatate de cana de zahar intr-un bol larg pentru amestecat si adaugati si untul, apoi dati-le la mixer pana ce se omogenizeaza. Adaugati aici si c
1 Se spala bine capsunile, se scurg, se feliaza si se pun intr-un bol, unde se presara uniform cu tot zaharul pudra. Se da apoi la rece pentru 2 ore. 2 Se scoate bolul de la rece si se portioneaza cap
Foarte gustos, acest tort la rece este o combinatie reusita intre crema de branza si piersici aromate cu o adiere usoara de migdale si vanilie.
1 Mai intai se face sosul de salata, dandu-se la blender maioneza, smantana si o parte din sucul de ananas. 2 Se curata ouale bine fierte de coaja, se toaca si se pun intr-un bol de salata. 3 Se taie
1 Se amesteca pe uscat faina si praful de copt intr-un bol aparte. 2 Intr-un alt bol se amesteca untul cu zaharul pana ce devin omogene; apoi se adauga si galbenusurile de ou, unul cate unul, si se am
Consumul de nuci este recomandat persoanelor care sufera de astm, reumatism, dar si de anumite afectiuni ale pielii. Mai mult decat atat, nuca este o sursa importanta de fibre, proteine, grasimi, anti
1 Incingeti cuptorul la peste 160 de grade. 2 Pregatiti si tapetati cu margarina o tava de copt de 30x20cm 3 Intr-un bol pentru gatit bateti mai intai foarte bine impreuna ouale si mierea de albine. 4
Imi permit sa iti recomand un desert de post delicios – cuiburi cu miere. Mierea de albine da spaghetelor o aroma extraordinara.
Imi permit sa iti prezint o reteta de baton cu nuca- o gustare foarte sanatoasa si de post care poate inlocui cu succes rontaielile dintre mese.
Recunosc: pandispanul este unul din deserturile mele preferate si daca mai strecor in compozitie si un fruct deja sunt in al noualea cer. De aceasta data iti recomand o reteta de post de pandispan cu
Se cerne într-un vas făina, se opăreşte cu o ceaşcă de lapte clocotit şi se freacă până ce devine ca o cremă. Se pune la racorit cât suferă degetul. Se adaugă drojdia muiată cu o lingur
Batem spuma ouale cu zaharul pudra. Adaugam pe rand cacaua, laptele rece, nucile macinate si untul topit, amestecand continuu. Incorporam apoi drojdia si faina cernuta in prealabil. Amestecam totul bi
Va prezint o reteta pe cat de usor de preparat, pe atat de gustoasa- prajitura cu iaurt si mere.
Oricat de bizar sau inedit ar suna titlul acestei retete, pe atat de bun este acest pandispan cu malai. Iti recomand sa il incerci macar o data si promit ca nu vei regreta.
Pentru ca ne era pofta in weekend de covrigi, dar si de ceva dulce am ales sa pregatim niste deliciosi covrigi sasesti.
Doar citind titlul acestei retete parca deja simti mirosul imbietor de potocale. Inchipuie-ti ce parfumata va fi bucataria ta atunci cand vei scoate din cuptor aceasta minunata prajitura cu portocale.
Va prezint o reteta de bomboane cu nuci delicioase care ii vor incanta pe copii. Se prepara cu usurinta si ingredientele folosite sunt sanatoase.
1 Branza, smantana si untul se dau bine la mixer pana ce obtinem o crema pufoasa de branza, care se lasa 15 minute la frigider; 2 Miezul de nuca de cocos se da fin la razatoare si apoi se amesteca bin
Se amesteca jumatatile de caise, sosul de ketchup, zaharul brun, zeama de lamaie, ghimbirul, mustarul si sarea intr-un procesor de alimente si se mixeaza pana ce se obtine o pasta omogena si moale. So
1 Se bat bine galbenusurile, se adauga doar un varf de lingurita de sare, zaharul, esenta de vanilie si se amesteca incontinuu pana ce compozitia se ingroasa si devine cremoasa 2 Fara graba, se toarna
1 Pregatiti o tava patrata de copt, nu prea larga, dar mai inalta, acoperiti-o cu celofan si ungeti-o apoi usor cu ulei vegetal 2 Intr-o tigaie inalta combinati zaharul, 1 1/2 cana de apa si zeama de
Aceste fursecuri denumite foarte ciudat – limbi de pisica- imi aduc aminte de copilarie. Daca ati cautat mult timp prin cofetarii aceste dulciuri, dar vi de pare ca nu au niciun gust, va sfatuiesc s
Anual, pe 27 februarie, adica astazi, este marcata Ziua Republicii Dominicane. Cel mai adesea, am auzit de aceasta tara cu prilejul difuzarii stirilor despre vacantele de lux ale v...
»
citeste
Si in piata, si in supermarketuri se gasesc mai multe sortimente de ceapa. Poti cumpara ceapa alba, galbena, rosie, verde. Pe care o alegi? Uite cateva sfaturi, care sigur te vor a...
»
citeste
Majoritatea produselor de infrumusetare contin nu doar parabeni, ci si multe alte substante daunatoare. Ca sa ai grija de tine, atat in ceea ce priveste sanatatea, cat si aspectul,...
»
citeste
Usor de intins pe paine sau pe biscuiti, ideal pentru platourile cu gustari reci, dar foarte bun si de mancat dimineata, pateul este un preparat care se bucura de o apreciere deose...
»
citeste
Initial, acum foarte multi ani, oamenii faceau o gaura in pamant, o ardeau bine, tapetau partea de jos cu frunze, iar apoi puneau in ea mancarea. Dupa aceea, o acopereau si o lasau...
»
citeste
Ai auzit vreodata de dieta olandeza? Ti-a fost recomandata, dar nu ai incercat-o pana acum? Ei bine, este momentul sa faci cunostinta cu ea. In primul rand, dureaza doar o saptaman...
»
citeste
Se spune ca, in Joia Mare, gospodinele trebuie sa faca pasca si cozonac. De altfel, acestea sunt doua preparate de nelipsit de pe masa de sarbatoare. Cum trebuie sa procedezi ca sa...
»
citeste
Pentru albusul de oua perfect folositi intotdeauna recipiente din inox.
Sfaturi culinare online, trucuri culinare, retete culinare, mancare sanatoasaSFATUL COOL AL ZILEI
Usturoiul salbatic
Usturoiul salbatic sau leurda creste in zonele paduroase, cu umiditate ridicata si degaja un miros a...
» mai mult
» mai mult
Citeste despre un condiment
slabire rapida mentinerea greutatii...
slabire rapida mentinerea greutatii...
cartea ''slabire rapida mentinere...
ulei
Masuram ingredientele retete
Masuram gram condimente
Masuram
melatonina'A=0
seminte prajite floarea soarelui
seminte floarea soarelui contraindicatii
Bauturi alcoolice preparate casa
fortificate=' and x=x
fortificate='
Ustensile bucatarie legume
spray ulei vegetal
vegetal
frisca albus
preparata
iod'A%3D0
specii pesti oceanici' and...
Sfaturi culinare utile "
preparate culinare dominicane bucataria dominicana bucataria dominicana retete tipuri de ceapa sfaturi pentru gatit cu ceapa ulei de cocos pentru par ulei de cocos pentru ten ulei de cocos intrebuintari beneficii ulei de cocos supa minestrone cu bacon supe usoare reteta de supa minestrone mar cu caramele mar caramelizat aperitive cu rosii rosii in aluat pate din ficatei de pui sfaturi pentru pate cum se face pateul despre dieta olandeza dieta olandeza reteta de ganache prajitura cu ganache retete de drob retete de omleta omleta cu ciuperci cum se face drobul drob de vita omleta pentru micul dejun omleta cu masline